torstai 10. huhtikuuta 2014

Selvennystä

Hieman selvennystä statuksestani työpaikalla, teknisestä turvallisuudesta ja yrityksestä ylipäätään.

Status:
 Toimin työntekijän/opiskelijan statuksella ja sillä tarkoitan että pääasiassa seuraan vuorossa olevaa paikallisvartijaa, hänen toimintaansa sekä suoritan pieniä tehtäviä kuten yleisön poistamista alueelta sulkemisen yhteydessä. Mitään vartijan oikeuksia minulla ei ole. Täälläkin tulee suorittaa lyhyehkö koulutus turvallisuusalan tehtäviin, josta todiskukseksi on näyttää vartijankortti. Olen siis työvuorossa olevan paikallisvartijan "henkivartija" ja seuraan häntä vartiointikierroksilla ja autan tarvittaessa pienissä askareissa jotka he luottavat minun tehtäväksi. Uskon että ajan kanssa he tulevat luottamaan minuun paremmin ja tätä myöden antavat haastavampia ja vastuullisempia tehtäviä. St. James Cavalierin turvallisuudesta on vastuussa Sterling Security. (http://www.sterlingsecurity.com.mt/home.htm)

Tekninen valvonta:
 Tekninen valvonta on pääasiassa samankaltaista kuin Suomessa tosin mielestäni hieman heikohko ja he luottavat pelkkään kamera- ja paloilmoitinjärjestelmään. Huomasin myös valvomon seinällä yhden liiketunnistimen, mutta he sanoivat ettei se ole käytössä. Kameravalvonta ei myöskään kata koko rakennusta ja vastuu paikan turvallisuudesta on aina yhden vartijan harteilla. Tosin sieltä ei kuulemma ole kertaakaan mitään varastettu aiemmin, mutta kannattaako siihenkään luottaa ikuisesti.

Yritys/tilat/tarjonta:
 En tiedä miksi muuksi sitä kutsuisi kuin kulttuurikeskukseksi. Rakennus on vanha "linna", joka sijaitsee vallihaudan takana ja suojeli joskus muinoin Vallettan kaupunkia mahdollisilta hyökkäyksiltä. Katolta löytyy myös vanhat tykkien paikat, mutta katto ei ole yleisölle avoin pääministerin konttorin sijaitessa aivan naapurissa ja se on pidettävä lukittujen ovien takana. Itse rakennuksen ollessa yksi hyvä syötti turisteille, löytyy sisältä myös teatteri, elokuvateatteri, taidegalleria jossa säännöllisin väliajoin eri töitä esillä, musiikkihuone, kahvila ja ravintola. Koulut ja päiväkodit tekevät myös retkiä  ja heille tarjotaan käsinukke-esityksiä, maalaamista sekä muuta askartelua. Päivän aikana paikkaa käy ihmettelemässä noin 100 henkeä, mutta kävijämäärät vaihtelevat riippuen esityksistä ja luokkaretkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti